The Rainbow Museum is an inspiring place for both children and parents

The Rainbow Museum is an inspiring place for both children and parents. It is spiritual and down to earth, emotional and rational, virtual and real.

The rainbow is a very beautiful and powerful object. It doesn’t actually exist, still everyone refers to it in more or less the same way. And most of us look at it in awe. When I asked my son (who is 4 years old) whether he wanted to go to The Rainbow Museum, he immediately said YES. When I asked him what he expected to see, he answered: All kinds of colours!

Rainbows are generally described as very colourful and peaceful. In Greco-Roman mythology, the rainbow was considered to be a path made by a messenger between Earth and Heaven. Whatever the culture or continent, our species’ earliest rainbow is the rainbow of the imagination.

The Rainbow Museum needs ‘helpers’. If you want to contribute to The Rainbow Museum, please visit our website: www.therainbowmuseum.com.

Become a Rainbow Explorer and share your rainbow pictures and stories!

The Rainbow Museum is not about identity, but about values. It aims to unite people.

Please contact: Simon Vierstra

2 Replies to “The Rainbow Museum is an inspiring place for both children and parents”

1. Beste Simon,

Interessant hoor het hele idee van the rainbowmuseum.
    Zelf ben ik het thema regenboog ook al enige jaren op het spoor.
    Mooi om te zien en de symbolische betekenis spreekt me ook aan.
    Zou wel iets meer willen weten wat jou er toe heeft gebracht om juist voor de regenboog een museum te willen oprichten.

Met kleurrijke groeten van Wim van de Kar

2. Beste Wim,

Bedankt voor je leuke post en je vraag!
    Waarom een museum gewijd aan de regenboog?
    Eigenlijk heb je het zelf al heel goed verwoord: ‘mooi om te zien en de symbolische betekenis spreekt me ook aan’.
    Ik weet zeker dat er veel meer mensen zijn, overal op de wereld, die er zo over denken.
    Ik denk dat we allemaal wel aanvoelen dat er op dit moment – niet alleen in de cultuur maar op heel veel gebieden – sprake is van een omslagpunt. Een grote groep mensen heeft het wel gehad met een te ver doorgeschoten materialisme. Musea waar mensen onze traditionele materiële cultuurschatten geacht worden te bewonderen zitten ook in een transformatieproces. Een proces richting meer idealisme en spiritualiteit. The Rainbow Museum is een exponent van dit proces.
    Huidige mogelijkheden op het gebied van delen van individuele ervaringen van schoonheid, social media, zijn ook een belangrijke randvoorwaarde voor het museum. De collectie van het museum wordt op een eigentijdse manier bijeengebracht: door de gemeenschap van Rainbow Explorers die ‘het licht’ van het museum aandragen. Samen verlichten we de planeet, dat is het idee. Het museum wil daarmee echt een plek voor hoop en bezinning zijn, een kleurrijke plek voor jong en oud die we met z’n allen gemaakt hebben!

Groet, Simon